Friday, March 26, 2010

Nätvandra

Har varit på en föreläsningsdag som Medirådet anordnade (www.mediaradet.se) som var riktigt bra :)! Intressanta föreläsningar där även tonåringar deltog. Det handlade om sociala medier, onlinespelande, t ex world of worldcraft, vikten av att vi vuxna nätvandrar (och inte bara nattvandrar på stan). Och detta blev riktigt tydligt när jag såg senaste Uppdrag granskning som handlade om våldtäkterna i Bjästa. Jag saknar nästan ord över hur många vuxna resonerade, t ex präster, fritidsledare och inte minst hur flat rektorn var...Ni måste se det inslaget:
http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22

Jag tycker att det är viktigt att "hänga" på Facebook och liknande sociala medier för att förstå hur det fungerar, för att få en inblick. Det finns hur många positiva möjligheter som helst och givetvis då också baksidan. Tycker dock att de positiva möjligheterna uppväger.

1 comment:

  1. Jag är så upprörd efter att ha följt händelsen i Bjästa. Tala om att ett helt samhälle av vuxna har sviktit en ung tjej. Bra att sådana här saker kommer upp så att det inte får fortsätta på samma sätt. Tänker på hur viktigt det är för människor att vara och bete sig på samma sätt som andra för få vara med i gemenskapen. Liknar det här med de som är i krig och gör en massa dumheter bara för att alla andra gjorde också så!//Helena

    ReplyDelete