Sunday, May 14, 2006

Lite av varje


Oj, vad det snurrar på fort...! Sannis har hunnit fylla 11 år. Hon hade party igår - 17 st 11-åringar som sjöng karaoke, hoppade studsmatta, lekte lekar ute, dansade osv fram till 22.00. Hon var mkt nöjd med sitt party!

Har inte hunnit skriva att jag tog ut en anhörighetsdag för ett tag sedan och tog hit pappa. Han hann vara här ett par timmar, så ringde hans sambo och sa att han måste läggas in för att tappas på vätska från lungorna. 1,7 liter hade han... inte underligt att han har haft det tungt med andningen...! Dessutom chockade läkaren oss med att säga att han enligt Umeås noteringar hade testat positivt på hepatit C och hiv...! VA?? Min pappa? Hur har det gått till? Visserligen har han fått blodtransfusioner, men det borde vara rätt säkert numera och sedan ska det ju gå ngn månad innan man kan se det proverna. Tack och lov visade det sig vara helt galet...! Tänkte väl det! Men onödig oro blev det allt. Speciellt med tanke på att hans sambo redan sover dåligt som det är.

Har skickat i väg C:et till Frankrike. Första gången utomlands utan mamma och pappa och är bara 13 år. I åtta dagar ska hon vara borta. Hon har nyss ringt från Charles De Gaulle och berättat att resan gått bra. Kring åtta i kväll så kommer hon fram till sin värdfamilj. Det känns bra att vi har haft mailkontakt innan med en familjen och att hon bor tillsammans med en klasskompis. Bara hoppas att hon slipper att få migrän. Om en och en halv vecka åker jag själv till Frankrike!!!

Vi har haft tre intressanta dagar på jobbet. Först och främst förskolans redovisningsdag av deras mediepedagogiska projekt. Kanondag och vilka härliga arbeten de har gjort tillsammans med barnen.

Sedan har vi haft upp föreläsare från Kinnarpsskolan i Falköping, som pratade om morgondagens klassrum - dvs fullt tekniskt utrustade och med trådlöst. Inte helt fel! Datasals tänket känns lite omodernt.

Sist men inte minst så drog vi igång Tragetonprojeket och hade upp föreläsare från Sandviken. Det blir spännande att vara delaktig i, samt ha en handledande funktion.

Annars så pågår det mest projektrapportskrivning just nu - nödvändigt, men trist! Jag gör en projektrapport över kontaktlärarnas projektrapporter.

Ha det så bra!

No comments:

Post a Comment