Wednesday, March 08, 2006

Komplikationer och missat plan


Onsdag:
Komplikationer har tillstött - lungödem, förstorad kroppspulsåder i buken, uppsväld buk som kan bero på syrebrist i tarmarna så vi åker strax till Sunderbyn/Luleå i detta ärende. Kan bli aktuellt med en buköppning vilket vi inte hoppas på då han är rätt svag. Han har haft hjärtsvikt tidigare idag, men han är vid medvetande och klar men svag och just nu rätt stabilt med hjärtat. Sedan blir det Umeå när han orkar det (om det inte blir akut) för ev. kranskärlsoperation.

Syrran i Stockholm kommer hem i morgon, hon har ej sovit på 3 dygn så vi håller tummarna för att hon inte brakar ihop och går in i ngt maniskt liknande tillstånd...!

Har precis kommit hem från Sunderbyn. Läget är stabilt men mkt allvarligt. De har hört ljud från tarmarna, vilket är positivt. En buköppning nu skulle vara ett högrisk projekt. I natt ska de försöka hålla honom i samma stabila läge, så tar de nya prover i morgon och tar ställning till vad som ska göras.

I mina tankar har jag hunnit begrava honom och i nästa stund tror jag att han klarar sig.

Kan tillägga att jag är väldigt trött - tack och lov sover jag då på nätterna, men det tar på krafterna rent mentalt och på musklerna i rygg och nacke. Har beställt massage till i morgon kväll - får se om det går att genomföra eller om jag är hos pappa.

En sak som känns positivt är att pappa är vid medvetande och att vi alla (utom Kerstin i Stockholm, men hon kommer ju) har hunnit prata med honom ifall det värsta skulle hända.

Syrran missade planet med 10 minuter... stressad och uppjagad som hon är så gick hon in i fel hall. Biljetten är inte ombokningsbar och hon har just inga pengar. Hennes sammanklappning närmar sig... och dessutom har hon med sig sin lilla son på 2,5 år.

Vi har skickat i väg S:et till Nallo. Bra träning för henne att åka utan oss och sova utan oss. Det varkar ha gått bra, hon åkte igår och har inte ringt ngt idag. M och C åker nog i kväll, trots att C är risig ännu - men då får hon då göra ngt på sitt sportlov i allafall. De kommer hemd med stört om det skulle vara ngt med farsan.

No comments:

Post a Comment