Monday, September 17, 2007

Möten i livet

I möten med andra människor har vi mycket att lära om andra och om oss själva. En del möten är mer komplicerade, andra lättsamma och trevliga - men alla möten har något att lära oss. Möten som är svåra och konfliktfyllda kan man lära sig mycket av, om än man inte förstår vad just då. Det kan t ex vara att sådär ska då jag aldrig behandla någon eller det kanske ligger något i det som sas osv. Många möten kan också vara speglingar - kanske sådant som vi inte tycker om hos oss andra, är egenskaper som finns hos oss själva men som vi inte vill se? Jag tycker att det är bra att det kommer upp till ytan, så att man kan arbeta med sig själv. Men det är ju inte alla som ser sin egen roll och tar på sig offerrollen eller går till attack och anklagar sina medmänniskor.

Under livets gång så gör vi många val. Ibland val av mindre viktig karaktär, t ex ska jag ha vita eller svarta sockar? Ibland gör vi viktiga vägval t ex val av utbildning, val av partner, val av var man ska bo osv. Ibland gör man felval och går efter någon kringelikrokväg, men man lär sig ofta rätt mycket på felvalen också, om än de kan vara mer eller mindre ödesdigra.


Många möten är mycket trevliga och utvecklande! Tänk att en del personer som man träffar känns det så rätt med och så där på en gång! Härligt!

No comments:

Post a Comment