Monday, April 23, 2007

Man är liten när man växer....

Det citatet skrev jag ner i fredags - läraren i 5-poängskursen som jag går sa alltså; Man är liten när man växer och det stämmer verkligen. Alla vill kanske inte heller växa och känna sig liten??? Själv tror jag att det är viktigt att växa och utvecklas, och ja ibland när man gör det så känner man sig liten och även rädd. Och då man blir rädd eller låter sig drivas av rädslor är det lätt att ta ett steg tillbaka till det välkända och trygga. Men skam den som ger sig... det är bara att gå bortom rädslan och växa och våga göra det... Gör helt enkelt som havet: VÅGA!!!

Dagens fundering.... Hur går det egentligen till när ett barn lär sig förstå språket? De förstår ju innan de kan prata själva.. Hur kan de veta att kom betyder kom, att titta betyder titta osv? Givetvis förstärker vi ju med gester när vi pratar, men ändå...

2 comments:

  1. Jo och med följer växtvärk, för små kläder, ändrade förutsättningar och förhoppningsvis mognad.

    ReplyDelete
  2. Ja, det kan man ju alltid hoppas på...tror dock att en del drivs av sin rädsla och backar till tryggare och mer kända arenor/områden. Själv skulle jag vilja utvecklas hur mkt som helst, både personligt och inom jobbet.

    ReplyDelete